Skip to end of metadata
Go to start of metadata

La virtualització d'aplicacions permet executar programari sense que estigui instal·lat a l'ordinador.

Actualment, la major part del programari instal·lat a les aules d'informàtica es troba virtualitzat i s'ha d'executar mitjançant els programes Appsanywhere i Cloudpaging Player.

Aquesta guia descriu com accedir i obrir les aplicacions virtualitzades:

Accés a les aplicacions virtualitzades

Per accedir i fer ús de les aplicacions virtualitzades als ordinadors de les aules d'informàtica i sales d'usuari, ho heu de fer mitjançant l'accés web que trobareu al vostre escriptori:

 1. A l'escriptori, obriu l'accés directe "Aplicacions Virtualitzades Web":  Si no us apareix la icona de les aplicacions virtualitzades a l'escriptori, podeu accedir-hi obrint el navegador i accedint a l'enllaç: https://uniapps.udl.cat
  A l'iniciar la sessió amb el vostre usuari, s'obrirà automàticament el navegador amb aquest enllaç per accedir a les aplicacions virtualitzades.

 2. S'obrirà el navegador web i es mostrarà la següent finestra. Seleccioneu "Inicia sessió per UNIFICAT" i, a continuació, indiqueu el vostre usuari i contrasenya: 3. Si us ho demana, seleccioneu "Siempre permitir a https://uniapps.udl.cat abrir enlaces software2hub" i "Elegir aplicación": 4. Si us ho demana, seleccioneu AppsAnywhere Launcher, marqueu "Utilizar siempre esta aplicación para abrir enlaces software2hub" i Abrir enlace per continuar: 5. Espereu a que el vostre equip es validi al portal:

 6. Si tot ha anat bé, a la part inferior de la finestra es mostrarà un missatge com aquest:


Atenció! L'accés a les aplicacions virtualitzades mitjançant els accesos directes està deshabilitat!


Aquest mètode d'accés a les aplicacions virtualitzades està deshabilitat a partir del curs 2022-2023 !!!
Únicament es podrà accedir a través de la web (mitjançant la icona de l'escriptori "Aplicacions Virtualitzades Web" o bé accedint a l'enllaç https://uniapps.udl.cat).


Obrir una aplicació virtualitzada

 1. Un cop us hagueu validat al portal, navegueu dins la pàgina per trobar l'aplicació o bé busqueu-la amb l'eina de cerca i feu clic al botó blau per iniciar l'aplicació:
   

  El llistat d'aplicacions disponible pot variar en funció del vostre perfil d'usuari.

 2. L'aplicació s'iniciarà; mentre es carregui l'aplicació es mostrarà la següent finestra: 3. A continuació, s'obrirà "Cloudpaging Player", programa encarregat d'executar l'aplicació que heu triat.
  Espereu mentre s'inicia l'aplicació que heu seleccionat:  El temps de càrrega pot variar d'una aplicació a l'altra, depenent del seu tamany.

  Veureu la icona de "Cloudpaging Player" a la safata de les icones (part inferior dreta, al costat del rellotge).
  Mentre l'aplicació s'estigui carregant,  la icona anirà canviant de color intermitentment (blau i blanc):

     

 4. Un cop hagi acabat, es mostrarà l'aplicació:

Tancar una aplicació virtualitzada

 1. Podeu tancar l'aplicació que estigueu executant seguint el procediment habitual (habitualment, botó tancar a la part superior dreta de la finestra de l'aplicació, o al menú Archivo → Cerrar/Salir):  Alternativament, podeu obrir Cloudpaging Player, seleccioneu l'aplicació que voleu aturar i feu clic a Stop per tancar l'aplicació:

Esborrar una aplicació virtualitzada

 1. Obriu Cloudpaging Player, seleccioneu l'aplicació que voleu esborrar i feu clic a Remove per eliminar l'aplicació de l'equip: 2. Seleccioneu per esborrar l'aplicació definitivament:  Per a esborrar una aplicació, cal que aquesta estigui aturada.

Reobrir una aplicació virtualitzada

 1. Un cop heu tancat l'aplicació, podeu tornar a reobrir-la.
  Per fer-ho, obriu Cloudpaging Player, seleccioneu l'aplicació que voleu iniciar i feu clic a Launch:


Podeu consultar aquest vídeo amb el procediment a seguir:

AppsVirtuals.mp4

Resolució d'incidències més freqüents


He iniciat la sessió al portal d'aplicacions web (https://uniapps.udl.cat) però no puc iniciar una aplicació

Si ja teníeu Appsanywhere i Cloudpaging Player instal·lats al vostre ordinador, és possible que no tingueu les versions mínimes requerides per executar les aplicacions (versió 1.4.1 per Appsanywhere; versió 9.1.6 per Cloudpaging Player). Proveu d'executar la següent comanda al vostre ordinador:  C:\Program Files\Software2\AppsAnywhere\AppsAnywhereUpdater.exe

Si, tot i així, no us funciona, desinstal·leu els programes Appsanywhere i Cloudpaging Player del vostre ordinador. A continuació, torneu a obrir el navegador (preferentment Google Chrome) i accediu novament al portal del uniapps (https://uniapps.udl.cat)  per tornar a fer la instal.lació de les ultimes versions d'Appsanywhere i Cloudpaging Player.

Si heu arribat fins aquí i no heu pogut inciar les aplicacions virtualitzades, poseu-vos en contacte amb el Centre d'Atenció a l'Usuari mitjançant l'eina CAU-TIC.