Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 17 Next »

Avís: El dia 18 de gener es va canviar el certificat digital del servidor d'accés a la xarxa WiFi eduroam.

Aquest canvi pot comportar que hàgiu de reconfigurar eduroam al vostre dispositiu per continuar-hi accedint, segons el sistema operatiu haureu d'eliminar la configuració antiga i tornar-la a fer seguint les instruccions que trobareu en aquesta mateixa pàgina.


La xarxa sense fils de la UdL permet a tots els col·lectius de la comunitat universitària accedir a Internet sense la necessitat d'una connexió per cable en el seu dispositiu.

En el cas de l'accés a través de l'essid eduroam, un cop autenticats podreu accedir als recursos que us corresponguin al vostre perfil: estudiantat / pas / pdi de la Universitat de Lleida.

Els usuaris d'altres comunitats educatives adherides a la iniciativa eduroam no heu de seguir aquestes instruccions, per qualsevol suport o indicació heu de contactar amb la vostra institució d'origen.

Com accedeixo al servei?

Les credencials (nom d'usuari i contrasenya) necessàries per accedir al essid eduroam són les mateixes que les emprades per accedir al campus virtual i a la resta de serveis telemàtics de la UdL, seguit del domini de la institució. En el cas de la UdL és @udl.cat, i cal especificar-lo sempre, tant si esteu a la UdL com si voleu accedir a l'essid eduroam que us proporcioni qualsevol de les institucions adherides a aquesta iniciativa.

Nom d'usuari + @udl.cat: per exemple: h1234567@udl.cat o bé abc3@udl.cat
Contrasenya que utilitzeu normalment per accedir al campus virtual

Com he de configurar el meu dispositiu? 

Dispositius portàtils amb sistema operatiu Windows

Totes les versions d'aquest sistema operatiu estan suportades EXCEPTE Windows XP.

 1. Si esteu a la UdL i no teniu dades al vostre dispositiu, podeu connectar-vos a l'essid CONGRES per obtenir connexió a Internet ( limitada a https://cat.eduroam.org ). Seguiu totes les instruccions del vídeo.
 2. Si disposeu de connexió a Internet al vostre dispositiu, podeu saltar-vos el pas 1 i anar directament a l'enllaç: https://cat.eduroam.org per descarregar-vos l'aplicació i continuar amb les instruccions del vídeo.

Dispositius portàtils amb sistema operatiu Linux

La configuració està preparada per fer servir l'applet del Network Manager.

 1. Si esteu a la UdL i no teniu dades al vostre dispositiu, podeu connectar-vos a l'essid CONGRES per obtenir connexió a Internet ( limitada a https://cat.eduroam.org ). Seguiu totes les instruccions del vídeo
 2. Si disposeu de connexió a Internet al vostre dispositiu, podeu saltar-vos el pas 1 i anar directament a l'enllaç: https://cat.eduroam.org per descarregar-vos l'aplicació i continueu a partir d'aquest punt amb les instruccions del vídeo.

Dispositius portàtils amb sistema operatiu MacOS, dispositius mòbils Iphone i tauletes Ipad amb sistema operatiu IoS

Totes les versions de MacOs a partir de X Lion (10.7) en endavant i d'IoS 5 en endavant. Si no és el primer cop que feu aquest procés primer heu d'esborrar la configuració del perfil antic abans de continuar.

 1. Si esteu a la UdL i no teniu dades al vostre dispositiu, podeu connectar-vos a l'essid CONGRES per obtenir connexió a Internet ( limitada a https://cat.eduroam.org ). Seguiu totes les instruccions del vídeo.
 2. Si disposeu de connexió a Internet al vostre dispositiu, podeu saltar-vos el pas 1 i anar directament a l'enllaç: https://cat.eduroam.org per descarregar-vos l'arxiu de configuració i continueu a partir d'aquest punt amb les instruccions del vídeo.

  Versió incorrecta en IoS

  Pot ser que l'enllaç no us porti a la versió de correcta del vostre dispositiu, si és així feu clic a "Tria un altre instal·lador per a baixar" i seleccioneu l'instal·lador correcte

Dispositius mòbils i tauletes amb sistema operatiu Android

Totes les versions d'Android a partir de la 4.3

Per aquest sistema operatiu es requereix que el dispositiu tingui definit un mètode de seguretat activat per bloquejar-lo: un PIN d'accés, un patró, una contrasenya o l'empremta dactilar. Si no teniu cap d'aquests mètodes de bloqueig activats consulta https://support.google.com/android/answer/9079129 i activa'n un abans de continuar.

 1. Instal·leu l'aplicació eduroam CAT disponible a Play Store (es necessari que el dispositiu tingui connexió a Internet).
 2. Si esteu a la UdL i no teniu dades al vostre dispositiu, podeu connectar-vos a l'essid CONGRES per obtenir connexió a Internet ( limitada a https://cat.eduroam.org ).
 3. Si disposeu de connexió a Internet al vostre dispositiu, podeu saltar-vos el pas 2 i anar directament a l'enllaç: https://cat.eduroam.org per descarregar-vos l'arxiu de configuració i continueu a partir d'aquest punt amb les instruccions del vídeo.

He configurat el meu dispositiu però no veig l'essid eduroam ni cap altre de la UdL (però sí d'altres)

Aquesta anomalia s'ha detectat en dispositius amb el sistema operatiu Windows.

Recentment la Universitat de Lleida ha renovat la seva infraestructura de la xarxa sense fils i alguns dispositius clients si no tenen els controladors de la xarxa sense fils actualitzats no mostren cap essid. Per a actualitzar els controladors:

 1. Al quadre de "búsqueda" de la barra de tasques, escriviu "Administrador de dispositivos". Quan aparegui a la llista feu-hi clic,
 2. Seleccioneu la categoria "Adaptadores de red" i busqueu el que acaba en "WiFi Adapter". Feu clic amb el botó de la dreta i escolliu "Actualizar controlador".
 3. Seleccioneu "Buscar software de controlador actualitzado automáticamente"
 4. Si Windows no troba un controlador nou, podeu intentar buscar-ne un a Windows Update o al lloc web del fabricant del dispositiu i seguir les seves instruccions d'instal·lació.


Controladors per als adaptadors de xarxa WiFi de la marca Intel

Si el vostre adaptador de xarxa WiFi és de la marca Intel podeu seguir aquest enllaç:  https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000054799/network-and-i-o/wireless.html per actualitzar directament els controladors a la última versió

He configurat el meu dispositiu, veig l'essid eduroam, hi faig clic i no aconsegueixo connectar-me

Quan no aconseguim connectar-nos és perquè:

 1. No heu posat bé algun paràmetre de la configuració. Repasseu tota la configuració.
  o
 2. El servidor d'autenticació no entén la vostra contrasenya. Reescriviu-la i si té algun d'aquests caràcters canvieu-los: @ i/o #
  Si ets un alumne: Accedeix a http://cv.udl.cat . Introdueix l'identificador d'usuari i la contrasenya. Fes clic a Utilitats i després a "Obre l'eina de directori" i "Canvia la clau d'accés"
  Si ets PAS i/o PDI:  Accedeix a http://cv.udl.cat . Introdueix l'identificador d'usuari i la contrasenya. Fes clic a "Intranet" i després "Directori" i "Canvia la clau d'accés"

No he pogut connectar-me a eduroam

Si heu arribat fins aquí i no heu pogut accedir a eduroam envieu un correu a l'adreça wifi@llistes.udl.cat 

El PAS i PDI de la UdL podeu obrir una assistència a l'eina de Help Desk del campus virtual (https://cv.udl.cat/portal/site/serveiinformatica).


 • No labels